Seuraa Ifolor

ABC-kuvakirja tekee lukemaan opettelusta hauskaa

Uutinen   •   Marras 11, 2016 11:01 EET

Lapset rakastavat katsella kuvia, erityisesti perheestään ja päiväkotikavereistaan. ABC-kuvakirjassa hauskuus ja hyöty ovat samassa paketissa: Samalla kun selaillaan kuvakirjaa tutuista ihmisistä ja asioista, opetellaan yhdessä aakkosia. Tarinaan voi keksiä uusia juttuja joka ilta!

Näin teet ABC-kuvakirjan:

  • A on Anni-serkku, B on banaani, C on c-vitamiini… voisiko aakkosten opettelu olla hauskempaa, kun ne kertovat lapsen läheisistä ja lempiasioista. Kirjoita aakkoset ja keksi kirjaimiin aiheet. Jokaiseen kirjaimeen löytyy tuttu aihe: perheenjäsenten, sukulaisten ja ystävien nimet, lemmikkieläimet, kotikadut ja lomamatkoista tutut paikat, lempilelut sekä maittavimmat herkut.
  • Etsi aiheisiin kuvat. Jos aiheeseen ei löydy valmista kuvaa arkistoistasi, kuvaa ne. Nyt mielikuvitusta peliin! 
  • Joskus kuvaan voi liittyä joku muukin opetus: c-vitamiinia kuvaa appelsiini tai mansikka, joka täyttää vitamiinipankit. Vähän isommille lapsille kuva voi kätkeä sisään arvoituksen: montako P-alkuista asiaa löydät kuvasta?

Sitten vaan kuvakirjan tekoon!

Jos sinulla ei vielä ole Designer-kuvakirjaohjelmaa tietokoneellasi, voit ladata sen Ifolorin nettisivuilta. Sieltä löydät paljon lasten kuvakirjoihin sopivia valmiita pohjia. Ohjelmasta löytyy kaikki samat fontit, jotka on asennettu tietokoneellesi. Lisäksi voit kuvittaa kirjasi sivuja erilaisin clipartsein ja taustavärein.

O niin kuin Olavi-ukki. Ifolorin pienin kuvakirja, Spiral A6, sopii mainiosti lahjakirjaksi lapselle.

ABC-kuvakirja on superkiva lahjavinkki perheen pienimmille – pukinkonttiin, synttärilahjaksi tai kun aakkosten opettelu on ajankohtaista ja kaipaatte hauskaa yhteistä selailukirjaa!

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.