Seuraa Ifolor

Äidit vinkkaavat: kuva perheestä ilahduttaisi eniten

Uutinen   •   Huhti 25, 2017 15:10 EEST

”Äiti toivoo mieluummin lämpimin ajatuksin höystettyä lahjaa kuin kallista ja kiiltävää”, muistuttaa eräs äitienpäiväkyselyymme vastanneista äideistä. Eniten äitejä ilahduttaisi kuva, jossa koko perhe on yhdessä.

Nyt isät huomio, äitienpäivä lähestyy ja lastesi äiti mitä todennäköisemmin odottaa lahjaa sinulta! Näin kertoi 53 % Ifolorin äitienpäiväkyselyyn (4/2017) vastanneista äideistä. Erityisen odottavin tunnelmin olivat he, joille tuleva äitienpäivä on ensimmäinen äitinä.

Ne äidit, joilla on jo kokemusta äitienpäivän juhlasankarin olosta, muistelevat viime vuonna saamiaan yllätyksiään ilolla. ”Tyttäreni isä oli tilannut ihanan kuvakortin, missä olin minä ja tyttäreni. Ihana ikuinen muisto. Sain myös ihanan aamupalan, ja ruusun, joka edelleen näyttää kasvavan kukkapenkissä, kun kevät aurinko lämmittää”, muisteli eräs äiti.

Äitien neuvot äitienpäivän lahjapulmaan:

Kyselyssä äidit saivat kirjoittaa lahjatoiveensa kuvitteelliselle muistilapulle, jonka voisi jättää vaivihkaa pöydän kulmalle lahjapulman kanssa pähkäilevälle. Tässä muutama viesti:

”Haluisin niin juoda aamukahvini mukista, jossa olisi Väinön kuva. Hän olisi aina lähellä minua.”

”Canvas-taulu meidän perheestä olisi bueno, se koristaisi seinää hyvin. Tai voipi olla, että yhteinen aika meidän perheen kesken olisi hyvä lahja sulta.”

”Itse tehty kortti ja kakku sekä halaus ovat tärkeimmät!”


Mieluisin valokuvista tehty lahja olisi kuvakirja, näin ilmoitti 38 % kyselyymme vastanneista äideistä. Mieluisia lahjoja olisivat myös taulu seinälle (33 %) ja kuvamuki (12 % vastanneista).

Mutta millaisen kuvan sitä valitsisi äitienpäivälahjaan? 40 % vastanneista ilahtuisi eniten kuvasta, jossa koko perhe on yhdessä. Myös kuva lapsista ilahduttaisivat. Kuvan valitsemisesta ei kannata tehdä liian hankalaa, vaan luottaa rohkeasti omaan fiilikseen: joka kolmas ilahtuisi eniten mistä tahansa kuvasta, jonka lahjanantaja on hänelle ajatuksella valinnut.

Lähes kaikki kyselyyn vastanneista (93 %) aikoi muistaa omaa äitiään myös tulevana äitienpäivänä. Luottomuistamiset ovat kukat ja kortti, mutta suunnitelmissa oli myös tehdä jotain itse askarreltua, tilata äidille kuvamuki, joku muu kuvalahja tai koota yhteisiä muistoja kuvakirjaan.

Lähde: Ifolorin äitienpäiväkysely, huhtikuu 2017 

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.