Seuraa Ifolor

Häitään suunnitteleva Sanna: ”Yhteiset kuvat kertovat rakkautemme tarinan”

Uutinen   •   Maalis 23, 2017 14:48 EET

Yhteiset kuvamuistot ovat tärkeitä pian avioituville Sanna Marttiselle ja hänen sveitsiläiselle kihlatulleen Thomas Gerberille. Kuvat hauskoista reissuista ja rakkaista ihmisistä tulevat näkymään monin tavoin heidän merellisissä kesähäissään.

”Tämä on minun ja Thomaksen kahdeksanvuotisen suhteen tärkein kuva. Tässä hetkessä hän oli juuri kosinut minua”, kesäkuun alussa naimisiin menevä Sanna Marttinen, 29, kertoo.

Sanna ja hänen sveitsiläinen avomiehensä Thomas Gerber, 29, asuvat Zürichissä ja käyvät usein patikoimassa 

”Nousimme ylös kukonlaulun aikaan ja suuntasimme pimeään otsalamppujen kanssa, sillä halusimme nähdä auringonnousun. Thomas oli ajatellut kosivansa minua auringon noustessa.”vuoristossa. Kuvanottoaamunakin he olivat lähdössä aamuvaellukselle.

Aamun sarastaessa he olivat vasta rinteen puolivälissä, mutta Sanna halusi jatkaa itsepäisesti huipulle. Tulevan vaimonsa tuntien Thomas tiesi, että olisi parempi odottaa ylös saakka.

”Kosinta ylhäällä tuli sitten ihan puskista. Hetki oli todella romanttinen, vaikkei se tapahtunutkaan juuri auringon noustessa. Thomas oli pakannut minulta salaa sormuksen lisäksi myös samppanjapullon.”

Sannan lapsuudenperheessä on otettu aina paljon kuvia. Niinpä hänelle oli selvää, että valokuvat tulevat olemaan tärkeässä roolissa myös hänen häissään.

”Olemme Thomaksen kanssa asuneet kahdessa maassa – Suomessa ja Sveitsissä – ja matkustelleet paljon. Niinpä olemme olleet lähes aina pois jomman kumman ystävien ja perheen luota. Haluamme, että häävieraat pääsevät kurkistamaan yhteiseen taipaleeseemme kuvien kautta.”

Kuvakirja on rakas muisto

Sanna Marttinen on päättänyt tilata kaikki häiden kuvatuotteet ifolorilta: kutsukortit, hääjulisteet, ohjelmakortit, humoristisin tekstein painetut mukit ja palapelit. Sanna on aloittanut myös ensimmäisen hääkuvakirjan suunnittelun.

Kuvakirjojen teko on hänelle jo ennestään tuttua puuhaa. Sanna on tottunut käyttämään ifolorin Designer-ohjelmaa, jossa on runsaasti valmiita suunnittelupohjia ja -elementtejä, eikä kuvien tai tekstin määrää ole rajoitettu.

”Kuvakirjaohjelmaa on todella helppo käyttää. Tein muutama vuosi sitten kuvakirjan kolmesta ensimmäisestä vuodestamme. Olimme Thomaksen kanssa silloin etäsuhteessa ja matkustelimme paljon. Kirja on meille rakas muisto. Jatkan siitä: nyt suunnittelemani kuvakirja huipentuu kihlajaistunnelmiimme.”

Sanna on innokas valokuvaaja, ja otoksia yhteiseltä taipaleelta onkin kertynyt valtava määrä.

”Kuvia on niin paljon, että pian tietokone räjähtää.”

Sanna on istunut tuntikausia sohvalla läppäri sylissään ja palannut muistoihinsa. Välillä on naurattanut, välillä itkettänyt.

”Voi, kuinka hauskoja hetkiä meillä on ollut! Kuvissa on paljon rakkaita ihmisiä. Ihanaa, kun häävieraamme pääsevät selaamaan juhlassamme kuvakirjoja: teetämmekin niitä useamman kappaleen.”

”Olemme kuvakirjaperhe”

Sannalle on tärkeää, että häiden kuvakirjat ovat moderneja, tyylikkäitä ja hänen näköisiään.

”Kaikki tietävät, että kun kuvat hautautuvat tietokoneen uumeniin niin eipä niitä tule sieltä katsottua. Meillä on Thomaksen kanssa eksoottisia reissukuvia, mutta myös joku arkinen otos voi olla yhtä tärkeä.”

Sannan ja Thomaksen kodista löytyy myös Sannan äidin tekemiä kuvakirjoja. Sanna nauraakin kasvaneensa varsinaisessa kuvakirjaperheessä.

”Varsinkin äitini rakastaa valokuvia: hän on aina järjestänyt perhekuvia albumeihin ja kirjoittanut viereen tapahtumista. Viime vuosina hän on innostunut kuvakirjoista ja tehnyt ifolorin kuvakirjan joka kerta, kun on ollut isäni tai siskoni kanssa luonamme Sveitsissä. Viime reissultaan hän teetti kirjan myös Thomaksen vanhemmille.”

Rakkaus syttyi bussipysäkillä

Sannan ja Thomaksen häitä juhlitaan kesäkuussa merellisessä Helsingissä. Häävieraita tulee 90, joista Sveitsistä 40.

”Olen kasvanut meren läheisyydessä Lauttasaaressa, ja meri on aina rauhoittanut minua. Sveitsissä on upeita vuoria ja häikäiseviä postikorttimaisemia, mutta kaipaan sielläkin merta. Halusin ehdottomasti merihenkiset häät.”

Sanna kertoo Thomaksenkin viihtyvän hyvin meren ja järven rannoilla Suomessa. Pariskunta tapasi reilut kahdeksan vuotta sitten Turussa, jossa Sanna opiskeli kauppatieteitä. Thomas tuli kaupunkiin opiskelijavaihtoon.

”Seisoin bussipysäkillä kädessäni kyltti: Thomas, tervetuloa Suomeen. Olin tuuraamassa Thomaksen tuutoria, joka ei päässyt ohjattavaansa vastaan.”

Aluksi Sanna epäröi suhteen syvenemistä.

”Katsoin kyllä heti, että onpa pitkä, kivannäköinen ja hauska tyyppi. Ajattelin kuitenkin pitkään, että Thomas palaa takaisin kotiinsa, eikä tällaisella jutulla voi olla tulevaisuutta. Äitini on sanonut minulle myöhemmin tienneensä aina, että menen ulkomaalaisen kanssa naimisiin.”

Tänä keväänä seuraamme Ifolorin nettisivuilla Sannan ja hänen sveitsiläisen kihlattunsa Thomaksen matkaa alttarille. Kuvat ovat tärkeässä osassa koko hääprojektia. 

Katso millaiset hääkortit Sanna ja Thomas suunnittelivat häihinsä 

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.