Seuraa Ifolor

Näin otat aikuisten selfien

Uutinen   •   Kesä 21, 2016 12:52 EEST

Kaipaatko rentoa otetta juhlakuviin? Ota selfie juhlien sankarin kanssa. Nappaa tästä vinkit kesän onnistuneimpiin selfiekuviin.

Yhteisselfie, yksittäisselfie vai pariselfie?

Selfie ei tunne rajoja: voit pyytää vaikka koko juhlaporukan mukaan. Suuntaa silloin itse etualalle ja pyydä juhlijoita pysymään tiiviissä ryhmässä itsesi takana ja katsomaan suoraan kameraan. Kohota puhelinta ylhäälle ja räpsäise! Jos käytät selfiekeppiä apuna, saat vielä laajemman kuvan juhlaväestä. Tarkempia ohjeita selfiekepin käyttöön löydät tästä artikkelista.

Vilkaise ennen kuvan ottoa, mitä taustalla näkyy

Jos otat selfietä sisällä, voi kuvan taustalla olla esimerkiksi hauska tapetti tai lahjapöytä. Rajaa kaverikuvasi tiiviisti, jos haluat että esimerkiksi muut juhlavieraat eivät näy taustalla. Kuvan taustalla voi olla kuitenkin vaikka hauska tapetti tai lahjapöytä.

Kesän parhaimmat selfiet saat otettua tietysti ulkona. Vilkaise ennen kuvan nappaamista puhelimen etukameran kautta, että kaverisi päästä ei sojota pensaan oksa tai vaikkapa pihan kukka-asetelma.

Riittäähän valo?

Hyvä selfieiden ottaja tietää, ettei kuvaa kannata räpsäistä missä valossa tahansa. Kannattaa käyttää hetki kuvauspaikan ja -valon etsimiseen. Suoraa auringonpaistetta on hyvä välttää, sillä se tekee kasvoille yleensä isoja varjoja. Paras selfie on kuin ammattilaisen ottama potrettikuva, jossa valo on yleensä mahdollisimman tasainen.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.