Seuraa Ifolor

Näin otat onnistuneita liikekuvia!

Uutinen   •   Heinä 24, 2015 09:00 EEST

Onko kamera käynyt kuumana? Kesäkuvauskurssin neljännellä viikolla ja neljännessä jaksossa valokuvaaja Jaakko Lukumaa opastaa, miten saada kesän vauhdikkaimmat kuvat vangittua. Tällä viikolla arpa suosii yhtä kurssilaista 500 valokuvalla (arvo 100 €)!

“Muistan, kun aloittelevana kuvaajana yritin kuvata Salpausselän kisoissa mäkihyppyä. Halusin kuvata juuri sen hetken, jolloin hyppääjän jalat irtoavat hyppyrinnokasta. Tosi vaikeaahan se sadasosasekunnin hetki oli saada onnistumaan. No, nyt on muutama tuhat kuvauskeikkaa enemmän tehtynä ja täällä maauimalassa uimahyppytornin kupeessa homma tuntuu jo helpommalta. Mutta muutama niksi kannattaa pitää mielessä.

Ennakointi ja valmistautuminen ovat liikkeen kuvauksessa tärkeitä. Jotta saat liikekuvan nappiin, sinun pitää ottaa paljon kuvia. Joskus tilanteet ovat todella ainutkertaisia, ja sinulla täytyy olla tuuria, että ehdit niihin mukaan.

Otin liikekuvaukseen mukaan valovoimaisen telezoomin ja järkkärirungon, jossa on tosi nopea sarjavalotus.

Innostuin myös kuvaamaan kännykällä liikekuvia. Se on kesämeiningeissä helppoa ja huoletonta. Lisäksi uusimpien kännyköiden kuvien laatu riittää vähintään kotikäyttöön. Halusin kuvata kännykällä myös vedessä, joten hankin siihen vesitiiviin kotelon."

> Tästä kesäkuvauskurssille

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.