Seuraa Ifolor

Suositun perhebloggarin vinkit vuosikirjaan

Uutinen   •   Tammi 23, 2018 15:25 EET

Vuoden alku on perinteistä vuosikirjojen tekemisen aikaa. Näin teki myös suosittua Kolmistaan-blogia kirjoittava Karoliina

- Kuvat unohtuvat helposti, kännykkä vaihtuu, kameran muistikortti katoaa… haluan, että minulle tärkeät kuvat ovat lähellä ja esillä. Kuvakirja on erinomainen ratkaisu. Myös lapsi katselee kirjoja mielellään, ja usein iltasatu vaihtuukin kuvakirjan selailuun, kertoo Karoliina.

Viime vuonna kirja jäi työkiireiden takia tekemättä, joten tänä vuonna Karoliina teki tuplaurakan. Tosin kirjan tekeminen sujuu häneltä jo rutiinilla.

Suosikkibloggaajan 5 vinkkiä kuvakirjan tekemiseen

Karoliinan vinkeistä on hyötyä niin ensimmäistä kuvakirjaa tekevälle, kirjasarjaa suunnittelevalle kuin konkarillekin, joka haluaa selkiyttää työvaiheita.

  1. Aloita kirjan tekeminen, kun sinulle on aikaa keskittyä siihen.
  2. Ryhdy keräämään kirjaan sopivia kuvia kansioon omalle koneellesi hyvissä ajoin ennen kuin aloitat kirjan kokoamisen. Tee ensimmäinen karsintakierros ennen kuvien siirtämistä Ifolorin kuvakirjaohjelmaan. Näin kaikki projektin kuvat ovat varmasti hyviä ja käytettävissä.
  3. Keskity kuviin, anna niille riittävästi tilaa.
  4. Pyri yhtenäiseen linjaan, vaikka houkutus muokata sivuja on suuri, koska se on helppoa.
  5. Jos suunnittelet sarjaa, esimerkiksi omaa kirjaa perheen jokaisesta lapsesta tai yhden lapsen jokaisesta ikävuodesta, valitse sekä kirjasintyyli ja -koko, joissa pysyt myös jatkossa.

Lue koko artikkeli Ifolorin nettisivuilta

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.