Seuraa Ifolor

Ikävä synnyinseudulle synnytti voittoisan kuvakirjan

Lehdistötiedote   •   Maalis 18, 2015 09:07 EET

Ifolorin Vuoden kuvakirja 2015 -kilpailun voittaja valittu

Kaipuu ja syvä rakkaus lapsuudenkodin pohjoisiin maisemiin innosti Marika Granatin, 40, tekemään elämänsä ensimmäisen kuvakirjan. Se toi voiton ifolorin Vuoden kuvakirja 2015 -kilpailussa.

”Olen tosi iloinen, että kotiseutuni sai huomiota tällä kilpailulla. Se on melkein suurempi voitto kuin oma voittoni”, Marika Granat toteaa.

”Kotikyläni Lohijärvi Ylitorniolla on niin rakas paikka, että ainahan minä sinne kaipailen. Minulle synnyinseudun merkitys on vain voimistunut mitä kauemmin olen asunut muualla”, sanoo nykyään Sievissä asuva Marika Granat.

Sievin Jalkineessa töitä tekevä artesaani ajaa joka kuukausi 350 kilometriä Sievistä kotikylälle, jossa hänen äitinsä ja vanhempi siskonsa vielä asuvat.

Marika on harrastanut valokuvausta jo alle teini-ikäisestä.

”Silti olin tosi yllättynyt voitosta, sillä tämä on ihan ensimmäisen kirja, jonka olen tehnyt”, Marika Granat sanoo. Hän innostui kuvakirjan teosta niin, että niitä on syntynyt jo parissa kuukaudessa muutama lisää. Uusi kotiseutukirjakin on jo suunnitteilla.

”Suomalaisille luontosuhde on yhä tärkeä. Ihmiset kuvaavat mielellään maisemia ja omaa pihapiiriään, sen eläimiä ja kasveja ja haluavat tallentaa ne kuvakirjoiksi. Rakkaus luontoon näkyy myös äänestyksissä: luontoaiheiset kuvakirjat ovat suosituimpien joukossa”, sanoo ifolorin markkinointijohtaja Pirjo Luostari.

Suomalaiset tekevät vuosittain satojatuhansia Ifolorkirjoja. Vuoden kuvakirjakilpailun ifolor järjesti tänä vuonna neljännen kerran.

Vuoden kuvakirjakilpailulla ifolor haluaa inspiroida ihmisiä löytämään uusia aiheita kuvakirjoihinsa sekä helpottaa ihmisiä dokumentoimaan omaa tai lähipiirinsä elämää ja kiinnostuksenkohteita.

Tänä vuonna ifolorin kuvakirjakilpailussa oli viisi sarjaa: Luonto, matka, perhe, luovuus ja avoin sarja, jotka houkuttelivat satoja osallistujia. Pääpalkintona oli 2 000 euron matkalahjakortti.

”Parasta inspiraatiota ovat toisten ihmisten tarinat. Niiden kautta omassakin elämässä avautuu uudenlaisia näkökulmia”, Luostari sanoo.

Tiedustelut: Pirjo Luostari p. 040 5504 746. Lisätietoa kilpailusta sekä eri sarjojen voittajista löytyy osoitteesta http://www.ifolor.fi/kuvakirjakilpailu.

Ifolor on Suomen markkinajohtaja kuvatuotteiden valmistuksessa. Yritys tunnetaan korkealaatuisista kuvatuotteista ja niiden helppokäyttöisistä tilausohjelmista. Ifolor on yksi Suomen arvostetuimpia ja suositelluimpia verkkokauppoja. Ifolorin liikevaihto on 20 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa Keravalla työskentelee 90 henkilöä. Ifolor kuuluu kuudella markkina-alueella toimivaan Ifolor-konserniin, joka on sveitsiläinen perheyritys. www.ifolor.fi

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.