Seuraa Ifolor

Ihana valo – näin opit hyödyntämään valoa luontokuvauksessa

Uutinen   •   Heinä 17, 2015 08:35 EEST

Ifolorin kuvauskurssin vetäjä Jaakko Lukumaa päätti karhun metsätiellä nähtyään keskittyä sovinnolla kasvien ja metsän kuvaamiseen. Tässä jaksossa hän kertoo, miten voit hyödyntää valoa luontokuvauksessa.

”Kesällä luonnossa ihan parasta ovat valo ja vehreys. Mikäpä on sen upeampi näky kesäiltoina kuin männyt, jotka hohkaavat punaisina tai lehdossa lehvästön läpi siivilöityvä valo. Urbaanissakin maisemassa riittää luonnonihmeitä.

Olen kuvannut luontoa paljon, mutta eläinkuvat ovat jääneet vähiin. Viime kesänä tosin toivoin, että kamera tai kännykkä olisi ollut mukana. Kävelimme isäni kanssa metsäautotiellä, kun tienreunasta vesakosta nousi iso karhu tielle ja ylitti sen. Aluksi se ei huomannut meitä, koska olimme tuulen alla. Sen jälkeen se haistoi ja kuuli meidät, mutta vilkaisi vain välinpitämättömästi ja tallusteli tien yli metsikköön. Kyllähän siinä mojovan adrenaliinipurskeen sai. En tiedä olisiko kuvan otosta tullut mitään.

Kukkien maailmassa saa toisenlaisia purskeita: kukat ovat parhaimmillaan kuin luonnon taideteoksia. Mitä paremmin tutkit ja tunnet valoa, sitä hienommin saat kukkien muodot esiin. Tässä muutama vinkki valonkäyttöön ja luontokuvaukseen. Kuvat nappasin kännykällä päiväkävelyllä puistossa.”

> Tästä kesäkuvauskurssille

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.