Seuraa Ifolor

Ifolorin kuvakirjakilpailu jälleen menestys – voittokirja Pysähtymisiä hurmaa herkkyydellään ja tarjoaa tärkeän oivalluksen

Lehdistötiedote   •   Syys 24, 2018 15:28 EEST

Ifolorin Vuoden kuvakirja 2018 -kilpailun voiton vei Henna-Kaisa Sivosen luontoaiheinen teos Pysähtymisiä. Kilpailuun osallistui tänäkin vuonna satoja kuvakirjan tekijöitä.

Suomalaiset rakastavat luontoa ja matkustamista. Tämä näkyy myös valokuvaamisessa ja sitä kautta ifolorin kuvakirjakilpailussa, joka järjestettiin nyt seitsemättä kertaa.

Kilpailuun otti tänäkin vuonna osaa satoja kuvakirjan tehneitä, ja heistä valittiin loppusuoralle kymmenen finalistia. Ifolorin verkkosivuilla järjestetyn yleisöäänestyksen vei ylivoimaisesti helsinkiläisen Henna-Kaisa Sivosen luontoaiheinen Pysähtymisiä. Kirja hurmaa herkkyydellään ja pysähdyttävillä havainnoilla siitä, että kauneutta voi nähdä missä vain.

”Luonto on suomalaisille lähellä sydäntä varsinkin näinä hektisinä aikoina. Kuten Henna-Kaisan Pysähtymisiä-kirjan nimikin jo kertoo, sen kuvat kehottavat lukijaa pysähtymään, tutkimaan ja katsomaan asioita uudella tavalla – keskittymään hetkeen”, ifolorin graafinen suunnittelija ja kuvakirjakilpailun raatia johtanut Lea Kettunen sanoo.

Vuoden kuvakirja -kilpailun tarkoituksena on tuoda julki Ifolorkirjan avulla kerrottuja tarinoita sekä inspiroida ihmisiä löytämään uusia aiheita kuvakirjan tekoon. Lea Kettusen mukaan luovuus ja tarinallisuus kukoistivat tämänvuotisessa tuotannossa edellisvuosiakin enemmän.

”Kuvakirja pitää sisällään usein tärkeän sanoman, ja kirjan avulla tekijät haluavat välittää aidon tarinan pelkän dokumentoinnin sijaan.”

Nyt loppusuoralle päässeiden kuvakirjojen joukossa oli tarinoita myös mökkielämästä, linnuista sekä peikkojen kesäretkestä. Moniin teoksiin oli koottu kuvien ohella runoja ja ajatelmia.

”Finalistien karsinta oli haastavaa, koska kilpailuun lähetetyt kuvakirjat olivat todella upeita. Jokaisessa finaalin kirjassa oli jotain erityistä, ja paljon hyviä osallistujia jäi myös kymmenen kärjen ulkopuolelle”, Lea Kettunen kertoo.

Ifolor lanseerasi kuvakirjat markkinoille kymmenisen vuotta sitten, ja niiden suosio on kasvanut tasaisesti.

”Kuvakirjan teko ja niiden selailu on hyvä tapa pysähtyä muistelemaan menneitä hetkiä ja rentoutua kiireisen arjen keskellä – yksin tai yhdessä. Moni haluaa myös tallentaa tärkeät tuokiot fyysiseen muotoon. Kuvakirjat ovat suosittu lahja erityisesti jouluisin”, Kettunen sanoo.

”Kuvakirja on jo käsite, ja ihmiset haluavat dokumentoida elämäänsä. Myös sukukirjoja näkyy nykyisin tuotannossa – niitä halutaan teettää muistoksi nuoremmalle sukupolvelle.”

Lue lisää: 

Vuoden kuvakirja 2018 -kilpailun voittajan haastattelu täältä.
Tutustu ifolorin kuvakirjakilpailun kärkikymmenikköön täältä.

Lehdistökuvat:

https://www.mynewsdesk.com/fi/ifolor/latest_media/tag/vuoden-kuvakirja  

Lisätietoja:

Ifolor: Lea Kettunen, lea.kettunen@ifolor.fi, puh. 044 906 1848, www.ifolor.fi

Ifolor on Suomen markkinajohtaja kuvatuotteiden valmistuksessa. Yritys tunnetaan korkealaatuisista kuvatuotteista ja niiden helppokäyttöisistä tilausohjelmista. Ifolor on yksi Suomen arvostetuimpia ja suositelluimpia verkkokauppoja. Ifolorin liikevaihto on 20 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa Keravalla työskentelee 90 henkilöä. Ifolor kuuluu Euroopan laajuisesti toimivaan Ifolor-konserniin, joka on sveitsiläinen perheyritys. www.ifolor.fi

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.