Seuraa Ifolor

Koiria ja kissoja reilusti yli miljoona – niistä teetetyt kuvat ovat nyt myös sisustustrendi

Lehdistötiedote   •   Loka 04, 2018 09:00 EEST

Kissoja ja koiria on Suomessa jo enemmän kuin alle 18-vuotiaita lapsia. Se näkyy myös suomalaisten valokuvissa ja kodin sisustuksessa. Monelle lemmikin kuva on jopa tärkeämpi kuin oma hääkuva.

Samalla kun lasten syntyvyys Suomessa on tasaisesti vähentynyt, lemmikkien suosio on noussut hurjasti. Koiria suomalaisilla on nyt jo 700 000 ja kissoja yli 600 000, joten näiden lemmikkien määrä on yhteensä enemmän kuin suomalaisten alle 18-vuotiaiden lasten – hieman yli miljoona.

Ifolorin tutkimuksen mukaan lemmikit ovat myös suosittuja kuvauskohteita – samaan tapaan kuin muutkin perheenjäsenet. Tutkimus paljastaa, että kuva lemmikistä kiilaa monen ihmisen tärkeysjärjestyksessä jopa oman hääkuvan ohitse.

”Perinteisesti suomalaiset ovat suosineet lastensa kuvia, joten olemme miettineet, miten syntyvyyden aleneminen vaikuttaa valokuvauksen aiheisiin. Lapset ovat kuvatuotteissamme edelleen ykkösiä, mutta lemmikit ovat yhtä lailla kiilaamassa kärkisijoille”, kertoo ifolorin markkinointipäällikkö Päivi Pietarinen.

”Tutkimuksemme mukaan etenkin naiset tykkäävät ottaa kuvia lemmikeistään. Heistä joka neljäs on sitä mieltä, että eläimet ovat hänelle mieluisimpia kuvausaiheita.”

Pietarisen mukaan lemmikkien kuvat ovat nyt todellinen sisustustrendi. Suomalaiset tilaavat ifolorilta yhä enemmän sisustustauluja, kalentereita ja julisteita etenkin juuri koirista ja kissoista.

”Lemmikit ovat jo niin kiinteä osa suomalaisten perheitä, että niihin suhtaudutaan kuin lapsina muun jälkikasvun joukossa. Perhepotrettejakaan ei oteta ennen kuin nelijalkainen karvakaveri on saatu kuvaan mukaan.”

Ifolorin tutkimuksen 10 lukua suomalaisten arvokkaimmista kuvista:

51 % naisista ja 27 % miehistä kertoo ottavansa kuvia lemmikeistä/eläimistä

34 % mielestä kuva omasta lapsesta/lapsista on elämän arvokkaimpia kuvia

16 % mukaan kuva omasta lemmikistä on elämän arvokkaimpia kuvia. (Naisista tätä mieltä on 22 % ja miehistä 10 %, 15–24-vuotiaista 25 % ja yli 65-vuotiaista 9 %)

14 % mielestä kuva puolisosta/kumppanista on elämän arvokkaimpia kuvia

8 % mukaan oma hääkuva on elämän arvokkaimpia kuviaLisätietoja:

Markkinointipäällikkö Päivi Pietarinen, 040 8239 226, paivi.pietarinen@ifolor.fi

www.ifolor.fi 

Ifolor teetti perhejuhlien suunnittelua sekä kuvaamista koskevan tutkimuksen ”Kuluttajaselvitys suhteesta kuviin ja kuvaamiseen 2018” Kantar TNS:llä. Tutkimus toteutettiin huhtikuussa 2018, ja siihen osallistui yhteensä 1053 15–79-vuotiasta suomalaista.

Ifolor on Suomen markkinajohtaja kuvatuotteiden valmistuksessa. Yritys tunnetaan korkealaatuisista kuvatuotteista ja niiden helppokäyttöisistä tilausohjelmista. Ifolor on yksi Suomen arvostetuimpia ja suositelluimpia verkkokauppoja. Ifolorin liikevaihto on 20 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa Keravalla työskentelee 90 henkilöä. Ifolor kuuluu Euroopan laajuisesti toimivaan Ifolor-konserniin, joka on sveitsiläinen perheyritys. www.ifolor.fi

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.