Seuraa Ifolor

”Luonto on paras satukirja” – Kuvaaja Hannu Moilanen kertoo palkitun Saarikettu-kuvakirjan tarinan Kuva & Kamera -messuilla

Lehdistötiedote   •   Helmi 28, 2018 16:32 EET

Kokkolalainen Hannu Moilanen puhuu luontokuvauksesta sekä Saarikettu ja Rouva Tilhi -kuvakirjojen synnystä Kuva & Kamera -messuilla ja ifolorin osastolla 3.–4. maaliskuuta.

Talvisella luontoretkellä seuraan iskeytyi ilmeikäs kettu. Toisella reissulla puun oksalla keikkui ärtyneen näköinen tilhi, jolla oli välillä töyhtökin aivan sekaisin.

Kokkolalainen Hannu Moilanen on tottunut luonnossa liikkuja ja kuvaaja. Tavattuaan vuosi sitten ulkoluodolla leikkisän ketun hän ymmärsi, että käsissä on mahtava luontotarina. Nyt mies on tehnyt Saarikettu-kuvakirjan kaveriksi toisenkin ifolor-teoksen, kertomuksen Angry Birds -hahmoa muistuttavasta Rouva Tilhestä.

”Kun päätin tehdä ketusta Ifolorkirjan, ajattelin sen nimenomaan lastenkirjaksi. Saariketun ja Rouva Tilhen hauskat ilmeet ja temput naurattavat lapsia. Kun aiemmin olen lukenut kirjoja lapsenlapselleni, olen miettinyt, että suomalaisista elävistä eläimistä tehtyjä lastenkirjoja kaivattaisiin enemmänkin.”

Moilanen voitti Saarikettu-kirjallaan ifolorin Vuoden kuvakirja -kilpailun vuonna 2017. Markkinointipäällikkö Päivi Pietarinen kertoo, että äänestäjien ohella myös ifolorilla ihastuttiin Hannunmahtaviin kuviin ja lämminhenkiseen tarinaan. Ifolor lahjoittikin Saarikettu-kirjoja Kokkolan päiväkoteihin, ja niitä on Moilaselta tilattu myös kirjastoihin, kouluihin ja vanhainkoteihin.

”On ollut upeata seurata, miten laajaa kiinnostusta Hannun kuvakirjat ovat herättäneet. Saarikettu-tarina on levinnyt hänen englannin-, ruotsin- ja saksankielisten versioidensa ansiosta muuallekin maailmaan”, Pietarinen kertoo.

”Luonto on paras satukirja. Tällaiset kirjat vetoavat, koska nykyisessä kovassa maailmassa pehmeillä arvoilla on oma tärkeä paikkansa”, Moilanen sanoo.

Pietarisen mukaan ifolorilla nähdään joka päivä, että suomalaiset kuvaavat luontoa entistäkin enemmän. Myös lähiluonnon merkitys korostuu: kuviin tallentuu niin pihapiirin lintuja kuin citykettujakin.

”Monet kuvateokset ovat todella huikeita. Kuvakirja onkin hieno ja samalla helppo tapa dokumentoida ympäristöä, kertoa tarinoita sanoin ja kuvin”, Pietarinen sanoo.

Moilanen kiittelee ifolorin kuvakirjaohjelman helppokäyttöisyyttä. Hänen molemmat kirjansa tarinoineen syntyivät muutamassa päivässä.

”Kirjoillani haluan näyttää etenkin lapsille, miten tärkeä ja moni-ilmeinen luontomme on ja mitä eläimiä aivan lähellä meitä liikkuu. Olen onnellinen ja tyytyväinen, jos yksikin lapsi innostuu luonnosta kirjojeni ansiosta.”

Saariketun ja Rouva Tilhen lähelle Moilanen pääsi puhelemalla rauhallisesti ja istumalla pitkät tovit lumikinoksessa. ”Eläimet eivät pelkää ihmistä, jos pysyy matalana ja juttelee niille.”

Hannu Moilanen puhuu GoExpon osana olevilla Kuva & Kamera -messuilla Helsingin messukeskuksessa. Paikkana on Kuva & Kamera -lava lauantaina 3.3. klo 14.30 ja sunnuntaina 4.3. klo 12, ja näiden tilaisuuksien jälkeen hän on tavattavissa ifolorin osastolla noin 45 minuutin ajan.

Lisätietoja:

Ifolor, markkinointipäällikkö Päivi Pietarinen, 040 8239 226, paivi.pietarinen@ifolor.fi, www.ifolor.fi

Ifolor on Suomen markkinajohtaja kuvatuotteiden valmistuksessa. Yritys tunnetaan korkealaatuisista kuvatuotteista ja niiden helppokäyttöisistä tilausohjelmista. Ifolor on yksi Suomen arvostetuimpia ja suositelluimpia verkkokauppoja. Ifolorin liikevaihto on 20 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa Keravalla työskentelee 90 henkilöä. Ifolor kuuluu Euroopan laajuisesti toimivaan Ifolor-konserniin, joka on sveitsiläinen perheyritys. www.ifolor.fi

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.