Seuraa Ifolor

Suomalaiset muistavat juhlavieraitaan kiitoskortilla – kortti annetaan usein jo juhlan päätteeksi

Lehdistötiedote   •   Heinä 04, 2018 08:30 EEST

Suomalaiset haluavat muistaa vieraitaan kiitoskortilla elämänsä tärkeimpien juhlien jälkeen, selviää ifolorin tuoreesta tutkimuksesta. ”Kortti annetaan yhä useammin käteen jo itse juhlan päätteeksi”, kertoo ifolorin markkinointipäällikkö Päivi Pietarinen.

Suomalaisille perhejuhlien kuvat ovat tärkeitä huippuhetkien omia muistoja, ja niitä jaetaan laajasti myös ystäville ja sukulaisille.

Ifolorin markkinointipäällikön Päivi Pietarisen mukaan kiitoskortit ovat yhä suosittu tapa kiittää juhlien vieraita.

”Tämä osoittaa, että suomalaisille kiittäminen on tärkeä ja arvostettu tapa, ja perinnettä ylläpitävät niin vanhat kuin nuoretkin.”

”Eniten kiitoskortteja tilataan meiltä ifolorilta kesän juhlista. Kesäkuukausien aikana teemme noin kolmanneksen koko vuoden korttitilauksista.”

Pietarisen mukaan yleisimmin kiitoskortissa on sankarin iloa ilmentävä kuva kiitostekstin kera. Tämä on vallalla etenkin hääkiitoksissa sekä kouluista valmistuvien ja ripille päässeiden korteissa. Osa kiittäjistä kirjoittaa etunimensä korttiin käsin, osa painattaa nimensä valmiiksi.

”Nykyään ihmiset teettävät myös 2–3 kuvan kiitoskorttikollaaseja. Ne ovat suosittuja esimerkiksi illanistujaisista ja muista rennoista juhlista”, Pietarinen kertoo.

Kiitoskorttien lisäksi juhlien sankarit ja muut juhlijat teettävät ja lähettävät muille osallistujille valokuvia. Kaikkiaanhan ifolor tekee yhä kymmeniä miljoonia paperikuvia vuosittain.

”Tärkeimmistä juhlista ihmiset teettävät ifolorilla myös kuvakirjoja kiitokseksi läheisille, esimerkiksi häiden kaasoille”, Pietarinen sanoo.

Ifolorin tutkimuksesta selviää, että suomalaiset lähettävät kiitoskortteja etenkin ylioppilaaksi päästyään ja muista valmistujaisjuhlista sekä häistä, rippijuhlista ja syntymäpäivistä. Pietarisen mukaan etenkin uudet ylioppilaat ja muut oppilaitoksista valmistuvat sankarit teettävät kiitoskortit usein jo etukäteen.

”Näin sankari saa annettua kiitoskortin vieraille jo juhlan päätteeksi ovensuussa – varmastikin halauksen kera.”

Suomalaisista yli 80 prosenttia ottaa kuvia perhejuhlissaan vähintään silloin tällöin, ja he kuvaavat juhlissa pääosin itse.

”Kiitoskorteissa on tosiaan paljon itse otettuja kuvia. Myös ammattikuvaajan tai lähipiiristä löytyvän harrastajakuvaajan ottamat poseerauskuvat ovat suosittuja.”

Pietarisen mielestä kiitoskortit olisi hyvä lähettää esimerkiksi kuukauden sisällä juhlista.

”Ei kannata kuitenkaan olla huolissaan, jos kiireen keskellä kiitoskorttien postitus unohtuu pidemmäksikin aikaa. Vieraiden on mukava muistella juhlaa ja sankaria kuvan kera myöhemminkin.”

Lisätietoja:

Ifolor, markkinointipäällikkö Päivi Pietarinen, 040 8239 226, paivi.pietarinen@ifolor.fi, www.ifolor.fi

Ifolor teetti perhejuhlien suunnittelua sekä kuvaamista koskevan tutkimuksen ”Kuluttajaselvitys suhteesta kuviin ja kuvaamiseen 2018” Kantar TNS:llä. Tutkimus toteutettiin huhtikuussa 2018, ja siihen osallistui yhteensä 1053 15–79-vuotiasta suomalaista.

Ifolor on Suomen markkinajohtaja kuvatuotteiden valmistuksessa. Yritys tunnetaan korkealaatuisista kuvatuotteista ja niiden helppokäyttöisistä tilausohjelmista. Ifolor on yksi Suomen arvostetuimpia ja suositelluimpia verkkokauppoja. Ifolorin liikevaihto on 20 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa Keravalla työskentelee 90 henkilöä. Ifolor kuuluu Euroopan laajuisesti toimivaan Ifolor-konserniin, joka on sveitsiläinen perheyritys. www.ifolor.fi

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.